Телескоп NASA Kepler припиняє наукові спостереження

Телескоп NASA Kepler припиняє наукові спостереження
Kepler

Kepler призначений для пошуків екзопланет

Космічний апарат NASA Kepler припиняє наукові спостереження, його переводять у сплячий режим.

Про це йдеться у повідомленні американського аерокосмічного агентства США.

«На цьому тижні команда Kepler отримала вказівку, що паливний бак космічного апарату має низькі показники. NASA перевело телескоп у сплячий стан, готуючись до завантаження наукових даних, зібраних за час спостережної місії», — йдеться у повідомленні.

Після того, як дані будуть завантажені, очікується, що розпочнеться наступна місія. У NASA зазначають, що місію запустять з тим вмістом палива, що залишився.

Щоб доставити дані на Землю, телескоп має направити свою велику антену у напрямку планети і передати дані протягом відведеного йому часу, це заплановано на початок серпня.

«До тих пір космічний корабель буде залишатися стабільним і припаркований в безпечному режимі без використання палива», — пояснили у NASA.

Телескоп Kepler — космічний телескоп NASA, призначений для пошуків екзопланет. Названий на честь Йоганна Кеплера, німецького філософа, математика, астронома, астролога і оптика. Телескоп був запущений 7 березня 2009 з космодрому на мисі Канаверал в штаті Флорида. На орбіту апарат вивела ракета-носій Delta II.

Нагадаємо, американське космічне агентство NASA повідомило про запуск зонда, на який покладена місія з вивчення глибинних шарів грунту і сейсмічної активності на Марсі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: