Бельгія отримала ордер на арешт екс-глави Каталонії Пучдемона

Бельгія отримала ордер на арешт екс-глави Каталонії Пучдемона
Карлес Пучдемон

У прокуратурі Бельгії пообіцяли «вивчити ордер»

Прокуратура Бельгії в п'ятницю, 3 листопада, отримала ордер на арешт екс-глави Каталонії Карлеса Пучдемона, спрямований владою Іспанії.

 Про це заявив представник Федеральної прокуратури Бельгії Ерік Ван дер Сіпт, повідомляє Reuters.

«Ми будемо вивчати ордер і передамо його в суд завтра або післязавтра», - сказав представник прокуратури.

Раніше іспанський суд видав європейський ордер на арешт екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона.

У четвер, 2 листопада, увечері в Барселоні десятки тисяч людей прийшли до будівлі регіонального парламенту, вимагаючи звільнення заарештованих в четвер колишніх каталонських міністрів.

Нагадаємо, 2 листопада суд в Іспанії ухвалив узяти під арешт на час розслідування дев’ять усунених чи колишніх членів регіональної влади Каталонії, автономного регіону на північному сході країни, які прийшли за викликами на допит до суду в Мадриді.

Один із них, який сам подав у відставку ще напередодні одностороннього проголошення незалежності Каталонії її регіональним парламентом, зможе вийти на волю під заставу у 50 тисяч євро, інші вісім арештовані без можливості застави.

14 членів усуненої влади Каталонії звинувачують у заколоті, підбурюванні до заколоту і розтраті державних або громадських коштів у зв’язку з їхніми діями навколо референдуму про незалежність Каталонії і подальшого самочинного проголошення цієї незалежності.

Як відомо, уряд Іспанії 28 жовтня офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучдемон закликав захищати незалежність мирно.

Міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: