Дані співробітників Європарламенту потрапили в мережу

Дані співробітників Європарламенту потрапили в мережу
База даних відноситься до 2018 року і на даний момент застаріла

Витік бази даних містить адреси електронної пошти і паролі

Конфіденційна інформація 1200 представників Європарламенту (ЄП) потрапила у відкритий доступ. Про це повідомляє Politico.

За даними видання, ця інформація містить облікові записи і зашифровані паролі посадових осіб і співробітників ЄП. Також у відкритий доступ потрапили дані 15 тисяч облікових записів фахівців у справах ЄС.

Відзначається, що атака торкнулася членів Європейської народної партії, найбільшої політичної фракції в парламенті.

Представник партії Педро Лопес де Пабло підтвердив виданню, що стався витік бази даних, що містить адреси електронної пошти і паролі. Однак він зазначив, що ця база даних відноситься до 2018 року і на даний момент застаріла. Відзначається, що зараз дані вилучені із загального доступу.

Зазначимо, що у середу, 13 травня, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що продовжить зусилля по поліпшенню відносин з Росією, попри крадіжку інформації з її комп’ютера російськими хакерами.

Як повідомлялось, п’ять років тому хакер під псевдонімом Scaramouche проник на комп’ютер Меркель, який знаходиться в її офісі в Бундестазі. Відомо, що зловмисники отримали доступ щонайменше до 16 гігабайтів інформації. За даними слідства, за кібератакою стоїть російська військова розвідка. У Москві заперечують причетність до інциденту.

Раніше повідомлялося, що Німеччина підозрює хакера з РФ у зламі мережі парламенту і видала ордер на його арешт. Підозрюваним є 29-річний Дмитро Бадін, якого також розшукують США.

До слова, СБУ нейтралізувала понад 100 кібератак і завадила хакерам з РФ отримати дані держустанов

Також російські хакери намагаються викрасти інформацію про вакцину проти Covid-19.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: