Джонсон закликає парламент Британії не зривати його план щодо Brexit

Джонсон закликає парламент Британії не зривати його план щодо Brexit
Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон

Голова уряду може прийняти рішення піти на Brexit для вирішення внутрішньополітичних питань

Очільник уряду Британії Борис Джонсон закликав парламент підтримати питання про вихід країни з Європейської спільноти.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв мільярди фунтів на освіту, соціальну допомогу й транспортну галузь та закликав законодавців Консервативної партії підтримати його план Brexit, або змінити свою партійну приналежність», – йдеться у повідомленні. Таким чином, Джонсон закликав британських парламентаріїв не зривати його план щодо завершення виходу Британії з ЄС до 31 жовтня цього року.

Зазначається, що прем’єр обурив багатьох у парламенті цього тижня, закликавши до призупинення роботи парламенту, який може зупинити його плани щодо Brexit. Законодавці протягом тижня можуть прийняти закон, який змусить Джонсона домагатися продовження терміну виходу з ЄС, з метою уникнення хаотичного Brexit.

Як повідомлялося, глава уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що спроби членів британського парламенту заблокувати вихід країни з ЄС 31 жовтня негативно позначаться на довірі до британських політиків у майбутньому. Натомість депутати від британських опозиційних партій домовилися спробувати заблокувати у парламенті сценарій виходу країни з Євроспільноти без угоди через ухвалення законів, зазначивши, що можливість внесення проєкту постанови про вотум недовіри прем’єру Великої Британії досі залишається.

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон може прийняти рішення піти на Brexit будь-якою ціною, просто для вирішення внутрішньополітичних питань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: