Італія готується до послаблення карантину

Італія готується до послаблення карантину
Італія послабить обмеження на масові заходи для власників Covid-паспортів
фото з відкритих джерел

У країні переважна більшість населення вакцинована від коронавірусу

Уряд Італії готується послабити карантинні заходи для вакцинованих. У країні майже 80% жителів отримали щеплення від коронавірусу, повідомляє The Local.

Науково-консультативна група при уряді Італії дала зелене світло планам щодо збільшення максимально допустимої місткості стадіонів, кінотеатрів і театрів – за умови, що кожен в натовпі зможе пред'явити сертифікат здоров'я або зелений пропуск.

Спортивні стадіони зможуть продавати квитки до 75% від своєї повної місткості, в той час, як кінотеатрам і театрам буде дозволено до 80%. Для музеїв обмежень по місткості не буде, хоча правила соціального дистанціювання залишаться в силі.

Найближчими днями Міністерство охорони здоров'я має зробити заяву про будь-які зміни обмежень, які відбудуться в жовтні, причому одним з ключових факторів, які відомство буде враховувати при прийнятті рішень, є охоплення вакцинацією.

Сьогодні настає крайній термін, встановлений урядом Італії для того, щоб 80% населення старше 12 років були повністю щеплені.

Нагадаємо, що для в'їзду у Ватикан вимагають Covid-сертифікат. Однак ця вимога не поширюється на прихожан недільних проповідей Папи Римського на площі Святого Петра.

У вересні Італія дозволила в’їзд вакцинованим українцям без карантину за певних умов.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: