Казахстан проміняв російські ракети на американські

Казахстан проміняв російські ракети на американські

В Астані підтвердили, що такі апарати можна запускати з «Байконуру» за допомогою «Союзів» і «Протонів», але Falcon-9 виявився дешевшим

Казахстан вибрав для запуску своїх супутників американський Falcon бо так дешевше

Запуск двох перших казахстанських науково-технологічних супутників ракетою-носієм Falcon-9 американської компанії Space X запланований на 20 листопада, цитують російські ЗМІ прес-секретаря міністерства оборонної й аерокосмічної промисловості Казахстану Асета Нуркенова.

Він зауважив, що в подальшому подібні космічні апарати Казахстан буде відправляти і з космодрому «Байконур».

«Плануємо (запускати з Казахстану – «Главком»), це можливо. Думаємо, що космічні апарати такої конфігурації можливо запускати ракетами-носіями типу «Союз», «Протон», пуски яких виконуються у нас з «Байконуру», - сказав прес-секретар.

«Чому в цей раз Falcon-9, тому що було дешевше виробляти запуск на Falcon-9. Сума - комерційна таємниця, ми не можемо розкривати, американська сторона попросила», - додав Нуркенов.

Він уточнив, що на 20 листопада запланований запуск ракети-носія Falcon-9, на якій буде розміщено два казахстанських супутника - один супутник наукового призначення KazSaySat і інший KazistiSat - супутник технологічного призначення.

Запуск буде проводитися з американської військової бази Ванденберг в Каліфорнії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: