Куба відмовляється від побудови комунізму

Куба відмовляється від побудови комунізму

Парламент Куби

Парламент Куби проголосував за нову конституцію без комунізму

Депутати Національної асамблеї народної влади Куби схвалили проект нової конституції, щодо якої запланований референдум у лютому 2019 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Prensa Latina.

Повідомляється, що варіант нового закону країни, який розроблявся при спільних консультаціях з жителями, був підтриманий 583 депутатами. Після його затвердження в парламенті, текст нової конституції внесуть на всенародне голосування, що пройде 24 лютого 2019 року.

Серед ключових змін, що пропонується внести до основного закону, є визнання приватної власності, відмова від побудови комунізму, встановлення посад президента і прем’єр-міністра, обмеження перебування на найвищій державній посаді двома п’ятирічними термінами.

Однак в новій конституції лишається незмінними положення про соціальний характер держави і керівну роль Комуністичної партії в житті суспільства.

Нагадаємо, влітку національна асамблея народної влади Куби одноголосним рішенням затвердила проект нової конституції країни. Потім стартувало масштабне народне обговорення документу. Після цього проект знову був повернутий на розгляд депутатів. 

Зазначимо, законодавчу базу для реформування конституції розробила робоча група під головуванням Рауля Кастро при співробітництві ряду фахівців. Президент буде виконувати функції глави держави і обиратися Національною асамблеєю народної влади (однопалатним парламентом) з числа депутатів на п'ять років з правом займати цю посаду не більше двох термінів поспіль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: