Анатолій Гриценко український політик і військовий діяч, колишній міністр оборони України

Конституція так і не стала основним законом України

Конституція має бути прямим хребтом суспільного організму

Роками Конституцію брутально і безкарно порушували, скасовували за ніч, так само за ніч поновлювали, знову порушували

Ми з Вами зможемо - я в це вірю!

Цей день, 28 червня, мав стати державним святом №1. Не став, хоча минуло вже 22 роки. Для багатьох просто додатковий вихідний. Тому що Конституція так і не стала Основним законом. Тим більше - Законом прямої дії.

Конституція має бути прямим хребтом суспільного організму. Який гарантовано захищає права, свободи і власність громадян. І при тому - не прогинається покірно під тиском чи зиском злочинців у владі.

Роками Конституцію брутально і безкарно порушували, скасовували за ніч, так само за ніч поновлювали, знову порушували. Конституцію не виправляли, коли зміщені хребці явно ущемляли нерви суспільства. На неї посягали і сьогодні знову посягають її ж гаранти. Бо вони бояться свого народу, бояться навіть його мирного волевиявлення на дільницях, бояться відповідальності перед судом, хоч і їхнім недореформованим.

Ми з Вами, ніхто інший, маємо зробити цей конституційний хребет міцним і прямим. Ми з Вами це зможемо, я вірю в це - і тоді вже не просто перепочинемо як у вихідний, а справді вшануємо державне свято №1.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: