Маск: Колонізація Марсу — шанс зберегти людство у Третій світовій війні

Маск: Колонізація Марсу — шанс зберегти людство у Третій світовій війні
Ілон Маск

Засновник SpaceX підкреслює, що Марс не розглядається як «рятівна шлюпка для багатіїв»

Ілон Маск, засновник компаній Tesla і SpaceX, заявив про те, що колонізація Марса повинна стати пріоритетом для людства, оскільки це надає можливість врятуватися у випадку потенційної Третьої світової війни, повідомляє The Guardian.

«Дуже важливо побудувати автономну базу на Марсі, оскільки він розташований досить далеко від Землі, тому (у випадку війни) вона більш імовірно зможе вистояти, ніж база на Місяці» , - заявив бізнесмен.

Він також додав, що в разі Третьої світової війни потрібно бути впевненим у тому, що є ще місце, в якому збережеться «насіння людської цивілізації», яке дозволить її відновити і «скоротити тривалість темних часів».

Маск також підкреслив, що Марс не стане «рятівною шлюпкою для багатіїв». Він вважає, що колонізація Червоної планети буде схожа на експедицію Ернеста Шеклтона, яку провели на початку минулого століття для досягнення Південного полюса. І заклик, на його думку, буде таким же: «Важко, дуже небезпечно, велика ймовірність, що ви помрете, але ті, хто виживе, будуть у захваті».

Раніше повідомлялося, що Маск показав «трейлер наступної частини історії людства».

До слова, запущений у космос автомобіль Tesla Ілона Маска пролетить біля Марса у 2020 році.

«Главком» також інформував, що наприкінці лютого SpaceX запустила на орбіту супутники, які роздадуть інтернет всьому світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: