На акції у Брюсселі просили врятувати Сенцова

На акції у Брюсселі просили врятувати Сенцова
Акція на підтримку Сенцова у Брюсселі
Фото: ukrinform.ua

Санкції проти Росії мають бути продовжені й посилені, наголосили учасники маніфестації

У Брюсселі пройшла маніфестація у рамках всесвітнього дня на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова, протиправно ув'язненого у Росії. Активісти також виступили на підтримку усіх інших політичних в’язнів Кремля, повідомляє «Укрінформ».

«Ми звертаємося до політичних лідерів світу сприяти звільненню українських заручників у Росії. Ми просимо врятувати Сенцова. Санкції проти агресивної Росії мають бути продовжені й посилюватися», - наголошували учасники, серед яких були українські дипломати та активісти, а також друзі України з інших країн Європи та світу.

Учасники акції також заочно показали президенту Путіну червону картку на знак неприпустимості й небезпеки проведення на території агресивної Росії Чемпіонату світу з футболу.

Представник України при ЄС Микола Точицький нагадав, що наступного тижня Європарламент проголосує резолюцію на підтримку Сенцова та інших українських політичних в’язнів Кремля.

Символічно, що під час маніфестації місцевий вуличний музикант-скрипаль виконував всесвітньо відомий твір «Мелодія» українського композитора Мирослава Скорика.

Нагадаємо, 14 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Режисер-документаліст Аскольд Куров, який 4 червня зустрівся із Сенцовим у колонії «Білий ведмідь» на півночі Росії, повідомив, що Сенцова будуть примусово годувати, якщо лікарі побачать загрозу його життю.

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Читайте також: Вони голодували за ґратами. Чого домоглись попередники Сенцова?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: