Оприлюднено лист режисера Сенцова з неволі: фото

Оприлюднено лист режисера Сенцова з неволі: фото
Олег Сенцов

«Як для четвертого тижня польоту, пілот відчуває себе нормально!», - пише Сенцов і каже, що не відступить

Український політв'язень, кінорежисер Олег Сенцов, який голодує у російській в'язниці 27 день, написав листа правозахисникам Миколі та Тетяні Щурам. Фото листа Сенцова «Громадському» передали правозахисники.

Видання публікує повний текст листа Сенцова:

«Тетяно і Миколо, здрастуйте! Приємно отримати від вас лист з новинами. Дуже дякую за нього і за все, що ви робите для мене і для Саші. Я знаю, що він тепер теж в справі, але куди йому з його здоров'ям і комплекцією? Але відмовляти, як правильно сказав Буковський, не треба. Якщо людина вирішила, то вирішила. Я, до речі, не особливий фанат творчості Буковського, але дуже поважаю його як людину.

Передайте йому величезні вітання і спасибі за поради. Правда, все це я знав і до того, як почати голодувати, так що підготувався до цього усвідомленого кроку, але все одно дякую за турботу. Про мене тут добре піклуються. Лікар обстежує постійно, аналізи, обстеження, крапельниці. Як для четвертого тижня польоту, пілот відчуває себе нормально! Далі подивимося, але всі розуміють, що я не відступлю, тому готують варіанти подальшого збереження мого здоров'я. Так що про це поки не турбуйтеся. Мене навіть днями перевели з камери в місцеву санчастину табору, надавши окрему палату. Так що я тепер хворий ув'язнений, а не просто ув'язнений. :))

Більше в принципі ніяких особливих новин немає. Так що пишіть, якщо буде що цікаве, але ви ж знаєте наші потреби: по суті й на кожен день. Величезні вітання всім нашим і просто хорошим людям».

Лист СенцоваЛист Сенцова

Нагадаємо, 14 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Режисер-документаліст Аскольд Куров, який 4 червня зустрівся із Сенцовим у колонії «Білий ведмідь» на півночі Росії, повідомив, що Сенцова будуть примусово годувати, якщо лікарі побачать загрозу його життю.

9 червня стало відомо про розмову Петра Порошенка із Володимиром Путіним. Вона стосувалася в’язнів. Лідери України та Росії домовилися про допуск до них уповноважених з прав людини.

Порошенко доручив Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій відвідати українських політв'язнів, які утримуються в Росії та в окупованих Криму і Донбасі.

Консиліум медиків Лабитнангі в Ямало-Ненецькому окрузі Росії провів обстеження українського режисера Олега Сенцова.

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Читайте також: Вони голодували за ґратами. Чого домоглись попередники Сенцова?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: