Переховувався 26 років. У Парижі затримали бізнесмена, що спонсорував геноцид у Руанді

Переховувався 26 років. У Парижі затримали бізнесмена, що спонсорував геноцид у Руанді
Міжнародний трибунал ООН в 1997 році звинуватив Кабугу в геноциді за сімома пунктами

84-річний Кабуга 26 років переховувався від правосуддя і жив в містечку Аньєр-сюр-Сен під чужим ім'ям

У Франції затримали бізнесмена Фелісьєна Кабугу, якого звинувачують в причетності до геноциду народу тутсі в Руанді. Про це повідомляється на сайті Міжнародного залишкового механізму для кримінальних трибуналів (МОМУТ, структура ООН).

Зазначається, що 84-річний Кабуга 26 років переховувався від правосуддя і жив в містечку Аньєр-сюр-Сен під чужим ім'ям.

У поліції повідомили, що чоловіка затримали в Парижі.

Міжнародний трибунал ООН в 1997 році звинуватив Кабугу за сімома пунктами: в геноциді, співучасті в геноциді, у прямому і публічному підбурюванні до здійснення геноциду, спробі вчинити геноцид, а також змові з метою вчинення геноциду, переслідуванні і знищенні населення.

Головний прокурор Серж Браммерц заявив, що арешт Кабугі, якого вважають одним з головних спонсорів геноциду, є «нагадуванням про те, що винні можуть бути притягнуті до відповідальності навіть через 26 років після скоєння злочинів».

До відома, Фелисьєн Кабуга - тесть колишнього міністра планування Руанди Огюстена Нгірабатваре, який був засуджений до 35 років в'язниці. У 2011 році Кабуга потрапив в список десяти найнебезпечніших в світі злочинців, яких розшукує ФБР. За інформацію про нього оголосили нагороду в п'ять мільйонів доларів.

У 1994 році в Руанді був збитий літак з президентом країни Жювеналем Хабіаріманой, представником народності хуту. Після цього хуту звинуватили в аварії тутсі і почали їх масове винищення.

За даними ООН, за час гострої фази конфлікту (близько трьох місяців) було вбито більше 800 тисяч осіб. Факт геноциду у відношенні до тутсі визнаний міжнародним співтовариством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: