Помпео допустив можливість військового втручання США у Венесуелу

Помпео допустив можливість військового втручання США у Венесуелу
Держсекретар США Майк Помпео

Військове втручання США може статися в разі загрози американцям, які знаходяться у Венесуелі

Сполучені Штати Америки готові до прийняття всіх заходів для забезпечення безпеки американських громадян у Венесуелі.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео.

«Ми зробимо все необхідне, щоб бути впевненими в безпеці наших громадян», - сказав дипломат в ході радіопередачі The Laura Ingraham Show, відповідаючи на питання про те, чи готовий він звернутися до президента з проханням про відправку військ до Венесуели в разі загрози безпеці американським дипломатам, що знаходяться там.

Майк Помпео додав: «Ми повністю залучені, в повному обсязі представляємо ситуацію на місцях і готові зробити все можливе для забезпечення безпеки наших людей».

У той же час Бюро дипломатичної безпеки Держдепартаменту США прийняло рішення про відкликання частини дипломатів американського посольства в Венесуелі з міркувань безпеки.

В інформації бюро відзначається, що воно «дало вказівку про від'їзд з Венесуели урядових працівників, не задіяних в умовах надзвичайної ситуації».

Посольство США в Каракасі продовжує роботу, незважаючи на те, що президент Венесуели розпорядився закрити його. Напередодні Мадуро оголосив про рішення розірвати дипломатичні і політичні відносини з США у відповідь на підтримку США венесуельської опозиції.

У той же час держсекретар назвав цю вимогу незаконною, оскільки Вашингтон не визнає Мадуро і його уряд, і буде підтримувати дипломатичні відносини з Венесуелою через проголошеного тимчасовим президентом лідера опозиції Хуана Гуайдо.

Зазначимо, що екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо Венесуели може пройти 26 січня з участю держсекретаря США Майкла Помпео. 

Як заявила 24 січня речниця Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко, українська влада підтримує венесуельський народ у його прагненні до відновлення демократії та конституційного ладу, а отже і діяльність Національної асамблеї.

Раніше стало відомо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтримав президента Венесуели Ніколаса Мадуро і запропонував свою підтримку після того, як венесуельський опозиційний лідер оголосив себе тимчасовим президентом.

Також Мадуро підтримав президент РФ Володимир Путін

Як відомо, лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом, після того як по всій країні прокотилися багатотисячні акції протесту проти Мадуро. Гуайдо підтримали США і багато латиноамериканських країн.

Мадуро, який з 2013 року керує Венесуелою, оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами. Вашингтон натомість закликав лідера Венесуели піти у відставку і попросив венесуельських військових підтримати спробу відновлення демократії у країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: