Помпео склав присягу на посаді держсекретаря США

Помпео склав присягу на посаді держсекретаря США
Майк Помпео після складання присяги держсекретаря

Трамп назвав нового держсекретаря «справжнім американським патріотом»

Державний секретар США Майк Помпео у середу взяв участь в урочистій процедурі приведення його до присяги на посаді державного секретаря, на якій були присутні президент Дональд Трамп і віце-президент Майк Пенс.

Церемонія, яка відбулася в Державному департаменті США, транслювалася в прямому ефірі, повідомляє «Укрінформ».

«Цей день є свідченням твоєї виняткової майстерності, Майк, майстерності та відданості в службі, що було доведено протягом усього життя», - наголосив глава Білого дому, вітаючи Майка Помпео з призначенням.

Трамп також назвав нового держсекретаря «справжнім американським патріотом». При цьому він виділив успіхи Помпео на посаді глави ЦРУ, яку той обіймав до приходу в Держдеп. Президент також висловив упевненість, що Майк Помпео досягне видатних успіхів і на посаді головного дипломата країни.

Безпосередню участь у приведенні до присяги нового держсекретаря взяв віце-президент США Майк Пенс. Він зачитував текст, який повторював Помпео з піднятою, за традицією, правою рукою.

Новий державний секретар США пообіцяв докласти зусиль, щоб зробити Америку «більш безпечною і процвітаючою». Серед головних завдань на своїй посаді, Помпео окреслив розв'язання проблем у Сирії, Північній Кореї, вирішення іранського ядерного питання, а також питань, «пов'язаних з Росією та її актів агресії».

Нагадаємо, Майк Помпео був формально приведений до присяги минулого четверга, в день затвердження його на посаді Сенатом і президентом США. На фото, оприлюдненому офісом речника Держдепартаменту США, Помпео складав присягу перед суддею.

За кілька годин після цього він відправився у своє перше зарубіжне турне, під час якого взяв участь у міністерській зустрічі НАТО та здійснив важливі візити до кількох країн Близького Сходу.

До слова, американка українського походження може стати заступником держсекретаря США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: