Посол Ізраїлю пояснив, чому його країна не пускає українців

Посол Ізраїлю пояснив, чому його країна не пускає українців
Посол каже, що Ізраїль хоче «упорядкувати в'їзд біженців, репатріантів, туристів та інших категорій громадян України до Ізраїлю»
Фото: Facebook/Michael Brodsky

«Це тимчасовий захід», – каже дипломат

Держава Ізраїль не скасовувала дію угоди про безвізовий в'їзд для українців. Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський пояснив, що прохання заповнити анкету та отримати дозвіл на виліт – це «тимчасовий захід, вжитий терміном на два тижні для того, щоб упорядкувати в'їзд біженців, репатріантів, туристів та інших категорій громадян України до Ізраїлю». Про це дипломат написав у своєму Facebook.

«Відмова у праві на в'їзд надаватиметься лише тим, хто минулого порушував візовий режим і перебував в Ізраїлі нелегально. Всім іншим буде дозволено в'їхати до Ізраїлю. Питання про заповнення анкети, а також квоти на приїзд біженців буде розглянуто ще через два тижні», – пояснив Бродський.

Посол додав, до Ізраїль готує прийняти до себе десятки тисяч біженців з України, які мають право на репатріацію згідно із законом про повернення.

«Ізраїль – єврейська демократична держава, і наш пріоритет – прийом біженців, які мають право на репатріацію. Саме на це буде спрямовано основні ресурси держави. При цьому ті, хто не має права на репатріацію, але має близьких родичів в Ізраїлі, зможуть отримати статус біженця. На них не розповсюджується квота, визначена МВС на найближчі два тижні (25 тисяч, з яких близько 20 вже перебувають в Ізраїлі)», – роз'яснив Бродський.

Напередодні ми розповідали, як Банкова шокована недружніми кроками Ізраїлю під час війни.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Ізраїль не прийматиме біженців з України. Із 13 березня діють нові правила для українців. Зокрема, встановлено квоту для 5000 громадян України, які зможуть в’їхати в країну. Частину людей з цієї квоти Ізраїль вже прийняв та прийматиме надалі. Проте скільки саме залишилося вільних місць, не повідомляється.

Окремо наголошується на тому, що Ізраїль не прийматиме біженців з України. Особи, які намагаються в’їхати до Ізраїлю в статусі туристів також не матимуть можливості безперешкодно в’їхати до Ізраїлю.

Нагадаємо, Ізраїль офіційно засудив вторгнення Росії в Україну та закликав припинити атаки.

Водночас з Ізраїлю в Україну прибула команда лікарів з мобільним шпиталем.

Напередлдні Єрмак повідомив, що Ізраїль почне впускати родичів тих українців, які вже перебувають в цій країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: