Росія звинуватила США у зриві виступу Большого театру в Нью-Йорку

Росія звинуватила США у зриві виступу Большого театру в Нью-Йорку
Большой театр (Росія)

У Росії вважають, що політичні кола США прагнуть «відгородити американців від росіян візовою стіною»

В Росії висловили жаль у зв'язку з відмовою у видачі американських віз артистам балету Великого театру. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ РФ.

«Буквально два дні тому ми вказували на плачевну ситуацію з видачею в Росії американських віз, яку штучно створила влада США, що веде до значних ускладнень у підтримці ділових, культурних, спортивних та навіть сімейних зв'язків. І ось новий сумний приклад — відмова у в'їзді артистам московського Большого театру. У результаті зірвані виступи в Нью-Йорку балерини Ольги Смирнової та першого соліста балетної трупи Якопо Тіссі», — йдеться у повідомленні.

У МЗС РФ також вважають, що політичні кола США прагнуть «відгородити американців від росіян візовою стіною».

Раніше повідомлялося, що санкції США проти російських бізнесменів дали той ефект, якого хотіли досягти в адміністрації президента Сполучених Штатів Дональда Трампа.

6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числа, серед інших, ввійшов глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

Зниження курсу рубля на Московській біржі почалося 9 квітня, коли євро за торгову сесію подорожчав майже на три рубля, а долар — майже на два рубля. Ослаблення курсу рубля відбувалося на тлі зниження основних біржових індексів, пов’язаного з падінням котирувань акцій російських компаній через нові американські санкції.

Як відомо, російські олігархи через санкції втратили вже близько $16 млрд.

10 квітня Петро Порошенко під час візиту у Німеччину анонсував нові санкції проти Росії.

Читайте також: Або долари, або Путін. Світові ЗМІ про паніку російських олігархів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: