Швеція посилює правила в’їзду в країну через ситуацію з Covid-19

Швеція посилює правила в’їзду в країну через ситуацію з Covid-19
Уряд Швеції також попереджає, що з наступного тижня будуть запроваджені нові, більш суворі карантинні обмеження всередині країни
фото з відкритих джерел

Швеція обмежить сполучення з Норвегією та Фінляндією та запровадить сильніші обмеження всередні країни

Швеція обмежить сполучення із сусідніми країнами та запровадить посилені обмеження всередині країни через збільшення кількості хворих на Covid-19. Про це повідомив уряд країни, передає Reuters.

Зазначається, що Швеція обмежить сполучення з Норвегією та Фінляндією, які лишалися останніми країнами, громадянам яких не потрібен був Covid-сертифікат, щоб потрапити до країни. Сертифікат вимагатимуть з 21 грудня.

Уряд Швеції також попереджає, що з наступного тижня будуть запроваджені нові, більш суворі карантинні обмеження всередині країни. Це відбудеться після оприлюднення звіту Національної служби охорони здоров’я Швеції.

«Новий варіант вірусу Omicron ускладнює прогнозування розвитку подій. У Швеції ми знаходимося у відносно кращому становищі, але навіть тут інфекції та навантаження на систему охорони здоров’я збільшуються«, - сказала на пресконференції міністр охорони здоров’я Лена Галленгрен.

Останніми днями у Швеції спостерігається стрибок нових випадків зараження, хоча цей показник залишається на рівні нижче більшості європейських країн. У четвер у Швеції повідомили про 4022 нових заражень, що менше, ніж напередодні. Втім це одне з найвищих щоденних прирістів з пізньої весни.

У Швеції з населенням близько 10 мільйонів зараз понад 500 пацієнтів, які потребують лікування від Covid-19, 79 з яких перебувають у відділенні інтенсивної терапії.

Нагадаємо, з 16 грудня Італія ввела обмеження на в'їзд для українців, включаючи повністю вакцинованих від коронавірусу. Виняток становлять лише ті громадяни України, які мають посвідку на проживання, приїжджають в країну для навчання, роботи, лікування або відвідування родичів. Обмеження діятимуть до 31 січня наступного року.

Також Фінляндія посилила правила в'їзду до країни.

Крім того Греція посилює правила в'їзду в країну з 19 грудня.

До 29 грудня Ізраїль продовжив заборону на в’їзд та виїзд з країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: