Сотні тисяч прихильників єдності Іспанії вийшли на вулиці у Барселоні

Сотні тисяч прихильників єдності Іспанії вийшли на вулиці у Барселоні
Марш прихильників єдності
Фото: elpais.com

Марш пройшов під гаслом: «Каталонія - це ми всі»

У Барселоні в неділю, 29 жовтня, відбулася демонстрація прихильників єдності Іспанії. Поліція повідомляє про триста тисяч учасників, а організатори вважають, що на вулиці вдалося вивести понад мільйон осіб.

Марш пройшов під гаслом: «Каталонія - це ми всі». Раніше, 27 жовтня, парламент Каталонії оголосив про відокремлення від Іспанії та створення незалежної держави. За це рішення проголосувало 70 з 135 депутатів парламенту.

Тим часом нові вибори в регіональний парламент, які відбудуться 21 грудня, можуть покласти край гегемонії сепаратистів. За останніми даними опитувань, за три партії, що підтримують незалежність регіону мають намір проголосувати 42,5 відсотка виборців, що відповідає 65 місцями в парламенті. Для досягнення абсолютної більшості сепаратистам необхідно, щонайменше, 68 місць.

Як відомо, уряд Іспанії у суботу, 28 жовтня, офіційно взяв під прямий контроль управління Каталонією. Того ж дня екс-глава женералітату Каталонії Пучденон закликав захищати незалежність мирно.

Крім того, міністерство внутрішніх справ країни усунуло з посади голову каталонської поліції Хосепа Луїса Траперо.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії проголосував за резолюцію, яка проголошує незалежність від Іспанії.

Уряд Іспанії розпустив парламент Каталонії та оголосив нові вибори на 21 грудня. Мадрид також не проти участі Пучдемона у майбутніх виборах у Каталонії.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що розпустив каталонський парламент не тому, що хоче позбавити регіон автономії, а лише для того, аби повернутися до нормального стану справ.

Згідно з опитуванням, незалежність Каталонії від Іспанії підтримують лише 29% респондентів, тоді як 46% каталонців виступають за розширення повноважень уряду автономії у складі Іспанії.

Дивіться також: В Барселоні святкують проголошення незалежності Каталонії. Фотогалерея

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: