У Британії вважають, що Кремль причетний до отруєння Скрипаля

У Британії вважають, що Кремль причетний до отруєння Скрипаля
Дім Скрипаля у Солсбері

Рішення про вбивство Скрипаля було прийняте на самому високому рівні

Британські чиновники, які розслідують отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля, вважають, що операція у Солсбері (Велика Британія) була настільки складною, що не могла бути здійснена без схвалення Кремля. Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на британських чиновників.

Чиновники вважають, що потужність нервово-паралітичної речовини настільки висока, що завдання міг виконати тільки досвічений фахівець. Експерти з хімічної зброї зазначають, що речовина мала бути розроблена так, щоб вона залишалася на ручці дверей, а потім потрапила на руку жертви.

Британські та американські чиновники не думають, що незалежні суб'єкти могли провести таку ризиковану операцію без схвалення на найвищому рівні уряду Росії.

«Через 4 тижні після замаху, британські та американські чиновники задаються лише питанням про те, чи знав президент РФ Володимир Путін про це, або особисто віддав наказ», - йдеться у статті.

Чиновники відзначили, що спосіб отруєння саме нервово-паралітичною речовиною обрали навмисно, бо знали, що її буде ідентифіковано, а злочин пов'язано з Росією. Таким чином Росія хотіла продемонструвати «попереджувальний сигнал».

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

Після того, у Великій Британії шпиталізували двох поліцейських, які займались розслідуванням отруєння екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

28 березня стало відомо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: