Уряд Швеції закрив кордон з Норвегією

Уряд Швеції закрив кордон з Норвегією

Заборона на вʼїзд до Швеції протримається принаймні до 14 лютого

Фото: dw.com

Швеція заборонила вʼїзд на свою територію через кордон з Норвегією, заборона вступає в силу сьогодні вночі. Як повідомляє «Європейська правда», це зроблено з метою зменшити ризик поширення нової мутації коронавірусу.

«Заборона діє з півночі до 14 лютого і може бути продовжена, якщо б необхідно», – заявив міністр внутрішніх справ країни Мікаель Дамберг.

Також заборонено в'їзд до Швеції з Британії та Данії до 14 лютого. Винятки з урядового рішення стосуються тих, хто працює у Швеції або має нагальні потреби в сім'ї, а також вантажних перевезень.

У той же час Міністерство закордонних справ знову вводить рекомендацію проти непотрібних поїздок до Норвегії.

У суботу, 23 січня, уряд Норвегії запровадив серію дуже жорстких обмежень в Осло та ще дев'яти муніципалітетах через спалах більш заразного варіанту коронавірусу, вперше виявленого у Британії.

Британська мутація вірусу вже існує у Швеції. Наразі підтверджено близько 50 випадків, переважна більшість з яких пов’язані з людьми, які були за кордоном.

«Це виняткове рішення, не в останню чергу враховуючи довгий сухопутний кордон між країнами», – сказав міністр внутрішніх справ Демберг.

Він додав, що зараз важливо уважно стежити за розвитком поширення мутованого вірусу в Норвегії.

Раніше карантинні обмеження у Швеції були одними з наймʼякіших у Європі, однак після стрімкого зростання смертей від Covid-19, уряд країни зважився на введення локдауну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: