В Ірландії три партії домовилися сформувати уряд, прем'єри керуватимуть по черзі

В Ірландії три партії домовилися сформувати уряд, прем'єри керуватимуть по черзі
Угода між трьома сторонами все ще має бути схвалена членами трьох партій

Перемовини про формування уряду тривали кілька місяців

Лідери ірландських партій Fianna Fail, Fine Gael і «Зелені» офіційно підписали коаліційну угоду після декількох місяців переговорів про формування уряду після лютневих виборів. Про це повідомляє Irish Times.

Згідно з угодою, лідер Fianna Fail Мікаель Мартін і Лео Варадкар з Fine Gael, який виконував обов'язки прем'єр-міністра, по черзі будуть очолювати уряд.

Мартін очолить уряд найближчим часом, а Варадкар, згідно з договором, повернеться на пост прем'єра в 2022 році.

Угода також включає низку пріоритетів партії «зелених», таких, як додаткове фінансування громадського транспорту і велосипедної інфраструктури, збільшення податку на викиди вуглецю і більш амбітні цілі щодо скорочення викидів.

Ліва націоналістична партія Sinn Fein виграла вибори в лютому, випередивши традиційно домінуючих Fine Gael і Fianna Fáil вперше в історії республіки, але три партії отримали приблизно рівну кількість місць.

Коронавірусна криза зрештою підштовхнула Fine Gael і Fianna Fail, традиційних суперників, спробувати об'єднати зусилля для формування уряду, але їм потрібна була підтримка ще однієї партії, щоб отримати більшість в парламенті.

Угода між трьома сторонами все ще має бути схвалена членами трьох партій. «Зеленим» потрібен набагато вищий рівень підтримки, ніж двом іншим партіям - більшість у дві третини - це означає, що є шанс, що члени партії можуть відмовитися від угоди.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: