Вчені виявили штам канабісу, що руйнує ракові клітини

Вчені виявили штам канабісу, що руйнує ракові клітини
Вчені виявили штам канабісу, що руйнує ракові клітини

Експеримент проводився протягом трьох років

Дослідник Метт Дун з Університету Ньюкасла і Хантера в Австралії виявив, що певний модифікований штам канабісу здатний зруйнувати деякі типи ракових клітин, не шкодячи при цьому клітинам організму людини.

Про це повідомляється в пресрелізі, розміщеному на сайті університету.

Експеримент проводився протягом трьох років спільно з Австралійською групою природної терапії (ANTG) з метою розробити штам марихуани і протестувати можливість його потенціал при лікуванні раку.

Для дослідження використовувалися лейкемічні клітини. Вчені виявили, що канабіс робив ракові клітини більш чутливими і в той же час не вбивав ні клітини кісткового мозку, ні здорові лейкоцити.

Таким чином, дослідники виявили потенціал марихуани саме як засіб для лікування раку, а не просто засіб для полегшення перебігу захворювання. Модифікований сорт більш ефективний, має низьку токсичність і має менше побічних ефектів, що потенційно робить його ідеальною додатковою терапією в поєднанні з іншими протираковими засобами, відзначають вчені.

При цьому автори дослідження відзначили, що відкриття не свідчить про повну перемогу над раком. Ученим належить вивчити механізм, який робить ракові клітини чутливими, а здорові - ні. Вони також підкреслили, що виявлений ними штам канабісу ще не готовий до клінічного застосування в якості протиракового засобу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: