В Іраку заблоковано Telegram

В Іраку заблоковано Telegram
Telegram поширений навіть у деяких іракських урядовців
фото з відкритих джерел

Telegram частково використовується проіранськими бойовиками

6 серпня влада Іраку заявила, що заблокувала мережу Telegram через питання «національної безпеки та захисту особистих даних громадян». Про це написало державне інформаційне агентство Іраку INA з посиланням на міністерство звʼязку країни.

Органи державної влади безуспішно просили компанію, що стоїть за мережею, співпрацювати в блокуванні каналів, які поширювали особисті дані.

Telegram дуже поширений в Іраку – навіть у деяких урядовців. Державне інформаційне агентство INA має там 260 тисяч підписників. Застосунок також частково використовується проіранськими бойовиками. У деяких випадках імена або інші особисті дані представників сил безпеки поширювалися в каналах Telegram, як це було після жорстоких заворушень в Іраку восени 2021 року.

Угруповання «Ісламська держава», яке колись домінувало на великих територіях Іраку та в сусідній Сирії, також поширює повідомлення через Telegram.

До слова, нещодавно Міноборони України закликало адміністраторів українських Telegram-каналів не викладати новини з передової день в день, адже їх читають окупанти та після цього б'ють по позиціях наших бійців.

Також стало відомо, хто з нардепів найбільше піарить себе у Telegram

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: