Аліна Михайлова волонтерка, медик-доброволець, громадська активістка

Що має знати кожен мешканець окупованих територій

Мобілізовані жителі так званих «ЛДНР» мають шанс вижити, тільки потрапивши до українського полону
фото з відкритих джерел

Українська арміє воює, в тому числі, за вільний український Донбас

Якщо мене читають українці з окупованих територій Донеччини і Луганщини, то цей пост для вас. Всі інші можете скинути його своїм знайомим звідти. Ще краще, якщо вони – переконані прихильники свабодних рєспублік.

Просто зараз російська пропаганда нарешті знайшла винуватців свого розгрому на Харківщині. Ваші ставки, хто це може бути?

  1. недолуге командування
  2. сцикливі російські солдати
  3. сліпа розвідка
  4. мобілізовані з «ЛДНР»

Так, усе правильно. Вони викрали людей просто з вулиці, вдягнули їх в форму часів Другої світової, десь пробухали шоломи і бронежилети і кинули непідготовленими в Харківську область. Для чого? Визволяти Донбас за річкою Оскол?

В результаті контрнаступу ЗСУ було знищено 237-й гвардійський десантно-штурмовий полк ЗС РФ (елітний!); сотні вбитих і полонених російських солдат і офіцерів; ті, кому пощастило вижити – «слава господі сбежали»; про самарський і башкірський СОБР навіть не згадую – то вже як анекдот.

Але винуваті в цьому ви, шановні донеччани і луганці.

Цей наратив буде поширюватись і далі, бо це найзручніший спосіб пояснити божевільній російській аудиторії свої поразки. То не ми – то все Донбас. Ви їм не потрібні, ніколи не були і не будете. Ви цікаві їм лише як безкоштовне гарматне м‘ясо і цап-відбувайло.

Що більше буде Балаклій і Куп‘янськів, то більше претензій підуть у ваш бік. Бо русскій салдат не програє, а недолугий молодший брат – може. Коли вони програють війну, то звинуватять в усьому вас. Вони ж пішли Донбас захищати, і до чого це їх привело?

Пам‘ятайте: Росія завжди вас кине. І від «расія здєсь навсєгда», «апєрация па асвабаждєнію данбаса» до «донєцкіє мобікі не справілісь с абаронай» – успішні дії ЗСУ. А їх буде тільки більше.

Тікайте зі своїх «республік», ховайтесь від воєнкомів у шахтах, здавайтесь у полон, переходьте на бік ЗСУ. Тільки так ви збережете життя і не станете об‘єктом ненависті пропаганди своїх брат‘єв. Як би не було і що б не відбувалось, ви – наші співгромадяни. Ми воюємо і за вас. За вільний український Донбас.

Читайте також: Соловйов в істериці вимагає розстрілювати російських військових
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: