Розрив дипломатичних відносин з Росією: факти та вигадки

Багато написано про Липецький оскал, бариг загребущих і страшилок про подальшу дружбу з РФ, а є факти

1. Наші дипвідносини з РФ і так зведені до мінімуму. У нас нема послів. Будівля посольства РФ кілька років поспіль нагадує гетто або локацію із фільмів про апокаліпсис після ядерного вибуху.

2. Всі дипстосунки між РФ і Україною зведені до «Захарова заявила — Беца прокоментувала», «Курт Волкер прокоментував», «Ірина Геращенко розказала про звільнення політв’язнів», «Медведчук проти». Всі дипстосунки зведені до коментування бойових дій на Донбасі і розмов щодо звільнення українських громадян.

3. Росії взагалі начхати на дипломатію. Про це свідчать малоуспішні походи українських консулів до Павла Гриба. Повідомлення, що українські консули понад місяць не можуть прорватися до двох викрадених на Сумщині прикордонників. У справі Клиха-Карпюка український консул взагалі зустрівся з ними після 1,5 регулярних прохань.

4. Потрібні Україні люди знають, що ніяких дипвідносин між воюючими країнами нема. Власне, тому Волкер курсує між Сурковим і Порошенком і в листопаді знову поїде до Бєлграду доносити погоджене з Порошенком.

5. Росія не раз бикувала аби не виконувати мінські домовленості, порушувати перемир’я, відмовлятися від звільнення політв’язнів і відбріхуватись, чого список їх поповнюється новими прізвищами. Ідеальний привід впасти на мороз.

Розрив дипвідносин чиста фігня, якщо не будуть зроблені інші речі.

—Прикрити інформаційно-культурні центри, на підставі якої в Києві діяв і возив дітей до Петербурга Російський центр науки та культури.

— Учора дізналась, що в нас продовжує діяти «вільна економічна зона Крим», завдяки якій олігархи можуть норм вести бізнес на півострові і платити податкам росіянам.

—Треба вирішувати щось із бабаковими, фірташами, новинськими і григоришинами. Чий вплив на економіку і ключові сфери величезний.

— Врешті, у нас досі діє 356 міждержавних угод з РФ, яка дозволяє нам торгівлю, обмін науковими розробками і зброєю. Дві розірвали за останній місяць.

— Робити рішучі реформи, аби не лити соплі про 2,5 мільйонів українців на заробітках в РФ. Зараз усі ці люди потенційні нові політв’язні і гниле зерно.

— І нарешті краще розриву дипстосунків: жорсткий візовий режим і камери на кордоні замість суто символічної канави серед поля.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: