Справжня революція у Вірменії наблизила б падіння путінського режиму в Росії

Акція протесту у Вірменії

На місце Саргсяна навряд чи поставлять євроінтегратора і демократа

До Вірменії ставлюся виключно, як до путінської держави-сателіта.

Як до близького соратника РФ в ООН, який блокував усі резолюції щодо України, включно із найвихолощенішою — про територіальну цілісність і єдність від 27 лютого 2014.

Як до держави, яка в 2016 році посилювала російську військову присутність в регіоні, створюючи нові загрози для Грузії і Туреччини. Перекидала техніку, людей поближче до Сирії і підписувала договір про єдину ПВО. Тобто, рило абсолютно в пушку.

Попри радісну істерику про гордий народ, який переміг, в наших фейсбучеках — мене дивує легкість із якою силовик і багаторічний міцний господарник пішов у відставку.

Я обережно ставлюся до мотивів, чого армія вийшла на протести під улесливим соусом «армія з народом». Які мотиви і хто їх танцюватиме згодом?

І головне, які гібридні методи задіє Росія заради приструнення незручної ситуації із сателітом.

В цьому плані цікава реакція офіційної пельки російського МЗС Захаровоі, яка сказала, що бла-бла, один народ:

«Армения, Россия всегда с тобой!». Песков же заявив про спостереження за найближчим союзником, з яким розвиваються найтісніші стосунки.

Ітого.
Якщо запахне реальною перемогою революції, будуть обов’язкові спроби щось віджати чи анексувати.

Протестуючі на вулицях мали вимоги в виключно до Саргсяна. Бо чувак реально вертів законом і стрибками із президентства в прем’єри і навпаки, як Владімір Владімірович.

На місце Саргсяна навряд чи поставлять євроінтегратора і демократа, бо амплуа сателіта і залежність від РФ в усіх сенсах, а також крюк у вигляді Нагорного Карабаху ніхто не відміняв.

Для Росії ж реальний революшен на цій території означав би наближення падіння. Чого у Москві не хоче ніхто.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: