Дмитро Тимчук Народний депутат України (Народний фронт)

У ватажка ДНР з'явилися нові фантазії щодо України

Фото: EPA/UPG

Кремлівські шавки на Донбасі не несуть загрози самі по собі

Захарченко залишається в своєму репертуарі. І я не думаю, що всі його висловлювання про те, що «ми дійдемо до Ла-Маншу, що ми завтра захопимо Київ, потім захопимо Харків», чогось варті. Я не думаю, що ці заяви Захарченка з кимось узгоджуються. Та і його рівень інтелектуального розвитку залишає бажати кращого.

З іншого боку, це емоції у відповідь на закон щодо реінтеграції Донбасу, який буде ухвалюватися у другому читанні. Я впевнений, що в Москві, Луганську і Донецьку уважно вивчили обидва законопроекти - і закон №7163 («Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях»), і №7164 («Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей»).

А півтора мільйона жителів Донбасу, яких «треба вбити» - це не більше, ніж емоційна фантазія і бурхлива уява пана Захарченка та його реакція на ці закони.

Коли йдеться про те, що півтора мільйона людей будуть битися до останньої краплі крові проти «української хунти» в разі військового вирішення проблеми Донбасу, я особисто в це абсолютно не вірю. Тут потрібно розуміти, що і навесні 2014 року жителі Донбасу не так сильно рвалися воювати з «проклятою київською хунтою». Якби не російські найманці і регулярні підрозділи ЗС РФ, то ніякої проблеми Донбасу на сьогодні б не було.

Тому загрозу можуть нести тільки дії Росії, а не цих шавок з так званих ЛНР і ДНР.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: