Єгор Чернєв народний депутат України IX скликання,  Голова Постійної Делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО

НАТО розраховує завдати поразки Кремлю на території України

Ані НАТО, як блок, ані США, як лідер цього блоку, прямої участі у війні, звичайно, не візьмуть
фото: facebook.com/nato

Росія може зазнати найбільшої геополітичної катастрофи з часів розпаду СРСР

У випадку широкомасштабної російської агресії окремі країни НАТО можуть неформально втягнутися у війну на захист України. Я маю на увазі, насамперед, ті держави, які вже постачають озброєння та направляють інструкторів та спецпризначенців для підготовки української армії. Але до них можуть приєднатися і інші.

Такий сценарій є досить прагматичним для країн Заходу. Адже всі чудово розуміють, що краще завдати поразки Кремлю на території України, ніж чекати, поки війна прийде до них додому. І перші кроки в цьому напрямку вже робляться.

Але для такого розвитку подій нам потрібно буде спочатку зірвати путінський бліцкриг, призупинити його війська та перевести війну у позиційні бої, тобто продемонструвати здатність до спротиву.

При цьому ані НАТО, як блок, ані США, як лідер цього блоку, прямої участі у війні, звичайно, не візьмуть. Просто для того, щоб залишити простір для маневру та переговорів.

Але можна не сумніватися, що якщо кілька ключових країн Альянсу направлять сюди спецпризначенців та фахівців з керування високотехнологічним озброєнням для ведення бойових дій (разом з таким озброєнням), то за ними стоятиме вся міць та ресурси НАТО. І тоді Росія може зазнати найбільшої геополітичної катастрофи з часів розпаду СРСР.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: