Сергій Куюн Директор «Консалтингової групи А-95»

«Бензинові» проблеми

У березні держава знизила ПДВ на пальне з 20 до 7%
фото з відкритих джерел

Несплата податків під час війни – це не просто злочин, це підрив її обороноздатності

«Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди»

Знов згадати цей безсмертний вислів Симона Петлюри змусила зустріч на минулому тижні керівництва податкової служби з представниками заправних мереж. Мова йшла про сплату податків. Я думав, що війна мала все змінити. Я помилився.

Голова «податкового» департаменту парламенту Данило Гетманцев щиро подякував компаніям Амік, Shell, Укрпалетсистем, Надія, ОККО, «які у війну збільшили податкове навантаження та демонструють зразок фіскальної дисципліни».

«Але, на жаль, в галузі є і протилежні приклади. Назви компаній називати не буду. Поки що», – написав пан Гетманцев.

Й це при тому, що в березні держава знизила ПДВ на пальне з 20 до 7%. Чого вам ще не вистачає?! Платіть й спіть спокійно! Але ні, ми будемо й надалі грабувати воюючу країну!

І це при тому, що попри війну націнка на пальному гарна. Так, є втрати від війни. Але, по-перше, вони є у всіх, по-друге, фактично держава дала вам можливість заробити й швидко відновитись. Але ні, продовжуємо схематозити.

Всім треба зрозуміти: йдеться не просто про пограбунок країни, йдеться про її руйнування зсередини!

Я знаю майже всіх у цій галузі, всі здебільшого молоді, успішні та дууууже заможні. У менеджментах та акціонерах сидять нардепи, колишні міністри, просто давно вже «залимонені» люди. У вас вже все є, але ви зараз можете втратити країну, що дала вам усе. Хоча якщо війна вас не переломила, то вмовляннями тут вже не допоможеш.

Вважаю, що терпіння держави має скінчитись. Особливо зараз, коли відновлені акцизи на пальне й бажаючих їх не платити буде вдосталь.

«Бензинові» проблеми фото 1

Несплата податків під час війни – це не просто злочин, це підрив її обороноздатності. Тому й покарання має бути оперативним, суворим та невідворотнім.

Під будь-якими приводами зупиняти ліцензії, заправки неплатників (зробили ж так свого часу з «Глуско»). Споживання пального впало на 35%, тому зачинення третини станцій ніхто навіть не відчує. Крім бюджету, бо той обсяг пального пролиється через свідомі та сумлінні мережі, які все сплатять до копійки.

Але гадаю, вистачить одного кроку, щоб решта зрозуміла.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: