Вибори у Німеччині: гарні новини для України та погані для Путіна

Прихильники ХДС святкують перемогу партії Меркель у Берліні
Фото: DW

Путін впіймав облизня, але лише частково - до Бундестагу зайшли неонацисти

Перші екзит-поли з Німеччини. Як і прогнозувалося, мама Анґела залишається при владі, але скільки ж консерватори втратили... 33,5% в них - а прогнозували 40%...

У партії Шредера та Штайнмаєра, соціал-демократів - 21%. Це - найгірший результат за... здається, за всю післявоєнну історію.

Погана новина полягає в тому, що падлючі проросійські нацюки з AfD отримали 13% - третя сила в Бундестагу. Це лайно тепер ще поп'є крові, погасає вже в якості депутатів Бундестагу до Криму та полиже вже на державні гроші дупу хуйлу в Москві.

Добра новина - ліберали (FDP) набрали 10%. Це їх камбек до Бундестагу. Шкода, що це не дає можливості утворити класичну консервативно-ліберальну коаліцію.

«Зелені» та «ліві» - по 9%. Десь стільки, скільки й прогнозувалося. Якщо не продовжиться Велика коаліція з СДПН, то може вийти тристороння коаліція під назвою "Ямайка»: консерватори, ліберали та «зелені». Найсмішніше те, що для Німеччини така коаліція може вийти боком (бо ліберали та «зелені» один одного на нюх не виносять, це я вам, як член FDP з 2000 року, кажу), але для України така коаліція - найкраща, бо всі три партії на нюх не переносять х*йла. Навіть шеф лібералів Крістіан Лінднер, який щось там пробелькотів про те, що «Росія фактично володіє Кримом», вже встиг прийти до тями - а взагалі-то він, як людина, яка в першому уряді Меркель відповідала за зв'язки саме з Росією, добряче знає, що таке та Росія і хто такий той Путін.

Проте, як на мене - більша ймовірність того, що продовжиться Велика коаліція. Тобто, х*йло впіймало облизня, але лише частково - завело до Бундестагу неонацистів, які будуть тепер поводитися, як... ну, як неонацисти.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: