Олег Рибачук Громадський діяч

Хресний хід – остання зброя Путіна

Хресний хід УПЦ МП не має нічого спільного з заповідями Христа і було б набагато простіше і логічніше спрямувати цю ходу на Донбас чи Луганськ, звідки йде хвиля насилля

Але вона задумана і реалізується в Києві, як один із методів ведення гібридної війни Росії проти України.

Не секрет, що уже давно Кремль використовує РПЦ як один із видів ефективної зброї, тому і час, і місця розраховані саме таким чином, щоб максимально створювати загрози для розколу соціуму України. Для цього, власне, ця хода і ініційована.

Ще з радянських часів релігія в російській церкві використовувалась для маніпуляції людьми і «задоволення імперських потреб». Тому й не дивно, що нині Кремль активує у своїй гібридній війні проти України останній резерв: маніпуляцію на почуттях вірян. Цей спосіб непоганий, але дуже вже відчайдушний. Думаю, Москва зрозуміла, що військовим методом успіху досягти не вдалося, а тому час задіяти останні сили. Та, гадаю, й цей варіант не пройде.

Взагалі не розумію, чому стільки колон людей повинні так показово і театралізовано йти центром Києва де ще стоять квіти, залишені після терористичного акту? Але з іншого боку – чому тут дивуватись, якщо Московський Патріархат – це взагалі не релігійне, а «державно-спецслужбівське» утворення, яке вже давно враховує інтереси віруючих людей в останню чергу. Це, до речі, традиція ще зі сталінських часів, який використовував церкву для просування політики. Відомо й про вплив Комітету безпеки (а потім ФСБ) на церкву. Так що нинішній хресний хід – просто остання зброя Путіна, це «останній шанс» кремля, якому не вдається втримати Україну.

Та українці не хочуть бути обдуреними і велика кількість прихожан УПЦ МП уже переходить в лави Київського Патріархату. Своєю чергою, Московський Патріархат на фоні всіх цих подій починає «танути» наче морозиво на яскравому сонці.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: