Сергій Лямець Журналіст

Новий глава НБУ Пишний. Слідкуємо за руками

7 жовтня 2022 року Андрія Пишного було призначено на посаду Голови НБУ
фото з відкритих джерел

Дуже важливо спостерігати перші кроки людини на посаді. Вони вказують, як усе відбуватиметься далі

Андрій Пишний почав з порушенням закону. Але зробив усе фахово, як справжній юрист. Та зе приховав візитом до Херсону, де пороздавав монетки на камеру. Власне, якщо ви очікували на щось інше, то не знаєте Пишного.

Порушення відбулися в процесі боротьби за Раду НБУ. Це спостережний орган, який має контролювати правління НБУ, тобто власне Пишного. Нащо мати там сильного гравця? Перешкоджати він звичайно не зможе, але може зіпсувати багато крові. Тож Пишний цілком зрозуміло вирішив взяти Раду під контроль.

Позбувшись Богдана Данилишина, він поставив головою Ради свого колишнього заступника Анатолія Барсукова. Звісно, це певним чином корупція, але порушення закону не в тому, шо Барсуков - своя людина. Порушення в тому, що йому 69 років. Тобто, він людина глибоко пенсійного віку. Законодавство про державну службу прямо забороняє призначати на посади пенсіонерів.

Зараз Пишний ініціював конкурс на ще одну посаду в Раді НБУ. Насправді, переможець вже відомий. Тобто, жодного конкурсу насправді немає. Є імітація процесу. Тож кандидати, що думали взяти у ньому участь, можуть не бігати Києвом у пошуках інтернету. І хоча я персонально дуже симпатизую переможцю та вважаю його фаховою людиною, це є порушення закону #2.

Раджу слідкувати за руками Пишного. Бо нехтування законом для нього річ доволі звична. Проте, він робить усе красиво. Не просто вдається до порушень, а робить це, надаючи їм вигляд законних. Так він зробив зараз із Радою, так він робив у Ощадбанку, коли разом із друзями «пиляв» активи покійного Берьозкіна. Так він робитиме далі, бо прикмета працює на 100%.

Але маємо також гарну новину. Якщо вхопити за руку голову Ощадбанку Пишного було важко, то на посаді голови НБУ ці речі не працюють. Просто зачинитися в бункері та обклеїтись плакатами з хіпстерським дизайном не вийде.

Хочеш чи ні, але ти оточений колом людей, які залюбки тобі встромлять лезо під серце. Зараз всередині НБУ зіткнулися інтереси кількох активних гравців, включаючи близнюків Яценюк та Іванчука, невмирущу Рожкову, недовибитого Шевченка та власне угрупування всередині Офісу президента. Також нагадаю про МВФ, пані посла та інших.

Тож Пишний може скільки завгодно нічого не підписувати та гратися у хіпстера, який дарує монетки та відкриває відділення у Херсоні. Ми дізнаємося про складні рішення, які він хотів би приховати. І це, я вважаю, правильно. Адже йдеться про голову установи, що створює мільярди з повітря. В Україні це друга людина за впливом, після Орестовича. Жартую. Перша.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: