Cкладно уявити, що Росію не позбавлять чемпіонату світу з футболу за Крим і Донбас

Талісман ЧС-2018
Фото: EPA/UPG

Як Росія проведе чемпіонат світу

Проведення чемпіонату світу-2018 з футболу в країні, де державні чиновники є злочинцями, - це абсолютно ненормальна ситуація. Складно уявити, що Росія прийме чемпіонат світу, враховуючи, що олімпійську збірну РФ відсторонили від Олімпіади-2018. 

Я з самого початку агресії Росії проти України в 2014 році публічно багато разів говорив, що не уявляю, яким чином РФ може приймати в себе чемпіонат світу з футболу в 2018 році після всього того, що сталося - після Криму, Донбасу, збитого Boeing MH17 тощо.

Мені досі важко уявити, що цей чемпіонат світу відбудеться в Росії. Тим більше, після того, що сталося з відстороненням олімпійської збірної РФ від Олімпіади в Південній Кореї, і після того, що стало відомо про колишнього міністра спорту Віталія Мутка, якого не звільнили з ганьбою і не притягнули до кримінальної відповідальності, а, навпаки, підвищили на посаді, призначивши віце-прем'єром російського уряду. Я ще хочу нагадати, що Віталій Мутко є президентом Російського футбольного союзу (РФС).

І як президент РФС він, звичайно ж, уособлює собою і вдає з себе чиновника, який одночасно є державним і посадовим злочинцем. З цих фактів читачі можуть самі зробити висновок з приводу того, що може статися з чемпіонатом світу з футболу в контексті країни його проведення.

Я особисто як уболівальник був би засмучений, що чемпіонат світу не відбудеться в Росії, якщо дійсно так станеться. Але при цьому я погодився б із рішенням ФІФА про перенесення чемпіонату в Англію або США.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: