Уляна Супрун Колишня в.о. міністра охорони здоров'я України

Спочаку Стерненка хотіли вбити, а тепер намагаються незаконно ув'язнити

Захист свого життя — це природне право людини, яке також закріплене в Конституції України. Ніхто і ніщо не може його порушити, забрати чи знищити

Пам’ятаю, як майже два роки тому, коли ми були в МОЗ України, мене повідомили про наступну історію. В Одесі напали на активіста, його серйозно поранили, потрібна була операція на руці. Чомусь перше втручання в Одесі зробили непрофесійно, яке ще й нашкодило. Надавати справжню медичну допомогу хлопцю відмовились. Як виявилось пізніше, це «чомусь» було пов’язане з тим, що на лікарів чинився безпрецедентний тиск місцевими феодалами. Складно уявити, що людину намагалися вбити, а потім ще й позбавити медичної допомоги.

Тоді хлопця привезли в Київ, тут лікарі надали необхідну допомогу. Це був Sternenko.

Сергій Стерненко — той українець, який завжди називає речі своїми іменами і не йде на жодні компроміси зі злом. Попри тиск агентів рускава міра в країні та гнилої правоохоронної системи, він продовжує робити все, аби жити у вільній та справедливій країні. Тепер, замість спроб вбити, його намагаються максимально демонізувати та незаконно ув'язнити.

Захист свого життя — це природне право людини, яке також закріплене в Конституції України. Ніхто і ніщо не може його порушити, забрати чи знищити.

Переслідувати людину за те, що вона не дає себе мовчки вбити — це абсурд. Намагатися покарати людину за те, що вона захистила своє життя — це абсурд. Покривати справжніх злочинців, корупціонерів і тих, хто роками грабує українців — це абсурд. Жити в країні, де це все можливо — абсурд.

Нам не можна цього допустити.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: