Від Хмельницького до Луганська і Тбілісі: на захист Стерненка готові піднятися уже 17 ультрас-рухів

Від Хмельницького до Луганська і Тбілісі: на захист Стерненка готові піднятися уже 17 ультрас-рухів
Сергій Стерненко неодноразово виходив на акції, спрямовані на підтримку інших громадських активістів, зокрема померлої Катерини Гандзюк
Фото - 24.tv

Акція на підтримку українського громадського активіста отримала міжнародне забарвлення

Про готовність розпочати акції протесту в разі ув’язнення громадського активіста Сергія Стерненка заявили ультрас уже 17-ти українських клубів. Крім того, моральну підтримку Сергієві висловили через Instagram фанати одного закордонного клубу.

Нагадаємо, що раніше до заклику підтримати Сергія від наймасовішого в Україні фанатського руху «WBC Ultras Dynamo» долучилися спершу активні прихильники донецького «Шахтаря», львівських «Карпат», за ними – фанати луцької «Волині», херсонського «Кристала», запорізького «Металурга», одеського «Чорноморця», івано-франківського «Прикарпаття», «Миколаєва», сімферопольської «Таврії», харківського «Металіста», чернігівської «Десни» і київської «Оболоні-Бровар» і Ковельські ультрас.

Надалі до цієї когорти приєдналися прихильники ще трьох українських клубів – луганської «Зорі», полтавської «Ворскли» та хмельницького «Поділля».

Особливого колориту підтримці Сергія Стерненка, якого можуть ув’язнити за звинуваченням в умисному вбивстві, надає повідомлення від ультрас найтитулованішого клубу Грузії – тбіліського «Динамо».

Переглянути цей допис в Instagram

Support Sergey Sternenko !

Допис, поширений користувачем @ ultrasdinamo1925

«У 2018 році на Сергія Стерненка було скоєно три замовних напади, - йдеться у заяві ультрас луганської «Зорі». - Після першого епізоду, 7 лютого він отримав струс мозку, а також різану рану лівого стегна. Другий напад стався 1 травня, в нього стріляли в потилицю з травматичного пістолета, після чого він зміг наздогнати та затримати нападника. Під час третього епізоду при самообороні від збройного нападу групи осіб, він смертельно поранив одного з нападників. Нагадаємо, що після перших двох епізодів Стерненко звертався до поліції з проханням надати державну охорону, але отримував відмову з формулюванням «відсутність загрози життю». Ми вимагаємо неупередженого ставлення до Сергія та об’єктивного розслідування по всіх трьох нападах на нього».

«Справа Сергія Стерненка – це остання крапля, котра переповнює заповнену до країв чашу нашого терпіння, - пишуть ультрас «Поділля». - Багато представників Хмельницького фанатського руху брали активну участь у подіях на Майдані та у війні з російським агресором не для того, щоб спокійно дивитися на реванш антиукраїнських сил.

Стерненко – чесна людина та патріот, якого не змогли знищити фізично, тому хочуть знищити юридично. На одеського активіста було скоєно три замахи. Реалізуючи своє право на самозахист, він смертельно поранив одного з нападників. Замість того щоб розслідувати напади на Сергія та інших проукраїнських активістів, чинна влада хоче притягнути Сергія до кримінальної відповідальності за захист свого життя».

«Ми, ультрас полтавської «Ворскли», висловлюємо підтримку громадському активісту, націоналісту Сергієві Стерненку і вважаємо політично заанґажованими звинувачення, що можуть бути висунуті йому під впливом пропаганди антиукраїнських сил, - заявляють полтавські фанати. – Вважаємо, що Стерненка слід розглядати як жертву переслідувань, нападів і замовних замахів, вчинених щодо нього одеським криміналітетом, а не як злочинця. Ми твердо впевнені, що притягувати до кримінальної відповідальності слід саме замовників та виконавців цих замахів, під час останнього з яких один з нападників загинув, а не самого Стерненка. Ми приєднуємося до спільної заяви фанатських рухів про недопущення політичного переслідування Сергія Стерненка. Ми маємо право на самозахист!»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: