Валерій Пекар Український підприємець і громадський діяч

Коротко про головне: Неділя, 13:00, Майдан

Тепер детально.

Тепер детально.

Диспозиція визначилася. Це вже не боротьба між владою та громадянами, тим більше не між Сходом та Заходом, не точка зіткнення між Росією та Євросоюзом. Це відкритий бій між минулим і майбутнім.

Минуле виступає у вигляді останньої імперії світу, якій вже недовго залишилося, але вона ще мріє протриматися за рахунок нас. Минуле виступає у вигляді слабких правителів, які хочуть виглядати сильними, але насправді страшенно бояться втратити свої активи.

Майбутнє виступає у вигляді громадян, що хочуть жити у країні зі сталими правилами гри, із правом на заможне життя, безпеку і розвиток. Майбутнє виступає у вигляді тих, хто здатен захистити свій вибір.

Зауваження 1. Я не вірю нікому із сьогоднішніх українських політиків. Звичайно, хтось із них прийде до влади на хвилі того, що нині розпочинається. Ну так це зрозуміло. Інших кандидатів у лідери у нас наразі немає.

Зауваження 2. Я не вірю єврочиновникам. Їхні уряди так само обстоюють свої корисливі інтереси, як російський уряд обстоює свої. Ну так це зрозуміло. У міжнародній політиці все так і буває.

Зауваження 3. Так, я маю власні корисливі інтереси. Мій бізнес розвиватиметься значно краще в асоціації з ЄС, ніж у російській провінції.

Зауваження 4. Так, я знаю, что всі нинішні "танці з бубнами" української влади -- це торгівля, банальна торгівля. Але мене страшить, що навіть торгуватися вони не вміють, а інші учасники торгів є сильнішими на порядок. Тому в цій торгівлі я хочу бути учасником, а не об'єктом.

Ми перед вибором -- або наступна Руїна, або повільний, але невідворотний шлях до кращого майбутнього. І не думайте, що його побачать лише наші діти. Нині все швидко відбувається, все станеться за нашого життя.

Я буду на Майдані у неділю о 13:00. Мої друзі знають мій телефон (місце не призначаю, бо визначимося за обставинами). Зустрінемося там. Побачимо, скільки нас. Якщо нас буде 100.000, жодна собака на нас не гавкатиме. Це не демонстрація і не пікети, ми просто погуляємо, без жодних партійних прапорів.

Не часто прошу про масовий перепост, але сьогодні прошу. Це неважко, зробіть це не для мене, а для себе.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: