Валерій Пекар Український підприємець і громадський діяч

Янукович зробив нас сильним і гідним народом

Майдан - це фантастична машина часу.

Майдан - це фантастична машина часу. Час спресовується у рази. Перше грудня було десь рік тому, правда, друзі? Півроку тому був вогонь на Грушевського. Вже півтора місяці нема Януковича. Побратимів, з якими познайомилися на барикадах, ми знаємо вже декілька років.

Згадайте, як ми розмірковували про президентські вибори 2015 року. Як боялися, що Майдан не достоїть до травня. Смішно.

Бог подарував нам машину часу - не «за що?», а «задля чого?» Це не винагорода, бо ми її не заробили за 22 роки незалежності. За ці довгі роки ми не спромоглися сплатити щиру ціну за свободу і справедливість. Тому Він в його безкінечній милості спростив нам завдання - і водночас ускладнив. Дав машину часу - і жорсткі випробування разом із нею. І ми їх поки що проходимо успішно - пишаюся цим.

За лічені тижні український народ пройшов шлях масового піднесення громадянської свідомості, служіння і самопожертви, яких годі було очікувати, якщо дивитися на минулі роки. Шлях самоорганізації і спільної дії, гідності і впевненості у силах. Шлях повернення до коренів, здавалося, давно забутих і начебто не дуже актуальних. Наразі проходимо наступний відтинок -- шлях громадянської єдності, національного порозуміння, національної честі. Попереду ще здобуття справедливості, формування нових громад, побудова Нової Країни і, нарешті, то, задля чого воно все почалося, - створення зразка нової системи життя для всього світу. Бо ж якби це все було лише для нас, тоді такого рідкісного подарунка годі було б очікувати.

З давніх давен люди ставили запитання, навіщо на землі зло. Духовна традиція, до якої я належу, відповідає: зло існує для того, щоб, долаючи зло і прагнучи добра, людина виправлялася і зростала. Зло обертається добром, і в цьому розкривається єдинство Господа, бо для Нього це все лише інструменти. Янукович - зло, але він зробив нас сильним і гідним народом. Путін - зло, але він робить нас єдиною політичною нацією. Будуть ще й інші. Це інструменти в Його руках, якими він вирізьблює і відшліфовує нас - не «за що», а «задля чого». Тож будемо гідні тієї мети, щодо якої про нас написано у вічності.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: