Валерій Пекар Український підприємець і громадський діяч

Чому революція досі не перемогла

Для того, щоб ми йшли вперед, а не назад, треба зробити рішучий крок

Коротко і по суті:

Майдан був троїстою революцією. Власне, не був, а є, бо революція ще не перемогла.

1. Економічна революція - проти закритої олігархічної системи за відкриту ліберальну економіку. Іншими словами, це революція середнього класу проти баронів.

2. Геополітична революція - національно-визвольна, антиколоніальна, антиімперіалистична. Така революція завжди у світовій історії переходить у Війну за незалежність.

3. Ціннісна революція - нові цінності проти старих цінностей.

Для того, щоб ми йшли вперед, а не назад, треба в кожній з цих трьох революцій зробити рішучий крок (по одному кроку для кожної з революцій):

1. Максимальна лібералізація малого і середнього бізнесу. Головне гасло: збагачуйтеся і створюйте робочі місця! Максимально звільнити малий і середній бізнес від податків, від адміністративних бар'єрів, від тиску, від будь-яких контролюючих органів. (Тим, хто боїться падіння доходів бюджету, скажу по секрету: 84% надходжень і так платять 2000 найбільших підприємств. Малий бізнес у більшості країн -- джерело не податків, а зайнятості.) Збільшення податків для великого бізнесу, закриття схем виводу прибутку, обмеження монополізму. Завдання: швидко підняти частку малого і середнього бізнесу з 10% до 20% ВВП (у розвинених країнах = 50%).

2. Ліквідувати повністю пострадянську державну машину, яка прив'язує нас до Росії самим фактом свого існування. Перепроектування всіх органів влади, центральних і місцевих, під нові завдання. Суттєве скорочення функцій органів влади, що дозволить скоротити чиновників у 3 рази, а витрати -- у 2 рази (підняти зарплату хоча б у півтора рази). Державний апарат має бути компактний і складатися з людей, які мають потрібні компетенції.

3. Перестати брехати. Перестати брехати. Перестати брехати. Почати пояснювати людям, що відбувається і навіщо робиться. Говорити з людьми про найскладніші речі. Так, деякі люди ще діти. Але інакше вони ніколи не виростуть. А ті, що вже давно виросли, не пробачають цинічної брехні.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: