Валерій Пекар Український підприємець і громадський діяч

Про ситуацію в БПП. Далі буде ще важче

Цифри не брешуть, тому я завжди радий появі подібної аналітики.

Цифри не брешуть, тому я завжди радий появі подібної аналітики. Вона дозволяє якісь думки підтвердити, а якість спростувати. Наприклад, Народний Фронт та Радикальна партія Ляшка, виявляється, слухняно голосують за реформаторські законопроекти (особливо добре партія Ляшка голосує на користь Нацбанку, хоча в публічних виступах все навпаки). Водночас видно, як на долоні, всі проблеми фракції БПП.

Стратегія перемоги БПП на минулих парламентських виборах полягала у формуванні списку з усіх можливих учасників переговорів, що є центрами сили. Фактично була вчинена спроба сформувати правлячу партію "всіх добрих людей" на кшталт Ліберально-демократичної партії Японії чи радше Інституційно-революційної партії Мексики. Правда, в наших умовах все виходить не так, і в результаті отримали нову реінкарнацію "ЗаЄдУ" (як казав безсмертний В.С.Черномирдін, яку партію ми не створюємо, а все одно виходить КПРС). Тільки умови змінилися: після Майдану партія влади вже не може бути просто об'єднанням різних регіональних центрів сили, що мають різні цінності та цілі. Це стало однією з причин відносної поразки БПП на парламентських виборах.

Ми бачимо, як важко керувати великою мозаїчною фракцією БПП. Далі буде ще важче. Нещодавно я писав про Самопоміч, де також нелегко разом консерваторам та лібералам. Відсутність ідеологічних та ціннісних об'єднань стримує український парламентаризм і обмежує темп модернізації країни.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: