Вадим Денисенко Журналіст, бізнесмен

Звідки взялися аномальні рейтинги. П'ять версій

Олег Ляшко та Юлія Тимошенко

Інформація запущена і тепер треба чекати розкрутки соціологічних воєн

Аномальна социологія КМІС. 5 елементарних висновків

Я не хочу вдаватися в розлогі роздуми про те, чи міг рейтинг Тимошенко і Ляшка стрибнути вдвічі. Щоб нікого не перевантажувати соціологією і політологією я хочу запропонувати всього 5 можливих варіантів пояснення цим цифрам.

Динаміка рейтингу партій у вересні 2017 року – лютому 2018 року, % серед респондентів, які збираються голосувати і визначилися зі своїм виборомДинаміка рейтингу кандидатів у вересні 2017 року – лютому 2018 року,  % серед респондентів, які збираються голосувати і визначилися зі своїм вибором

1. Це абсолютна правда.
2. Це абсолютна правда, але анкета і (чи) вібірка були зроблені некоректно.
3. Соціоллгія зроблена під Тимошенко (гра в єдиного і беззаперченого лідера, як для внутрішнього споживача так і на експорт).
4. Соціологія зроблена під Ляшка (хоча як на мене це означає, як мінімум дуже дивну логіку піарників Олега Валерійовича: ну не можна повірити в такий стрибок при відсутності повномасштабної кампанії)
5. Примушування Порошенка до миру і повна деморалізація його команди.

Динаміка рейтингу партій у вересні 2017 року – лютому 2018 року, % серед респондентів, які збираються голосувати і визначилися зі своїм виборомДинаміка рейтингу партій у вересні 2017 року – лютому 2018 року, % серед респондентів, які збираються голосувати і визначилися зі своїм вибором

Є ще, звичайно мікси цих варіантів, є ще фантастичні теорії по типу того, що таким чином лякають правий електорат аби зміг перемогти Вакарчук, але я це свідомо відкидаю.

Так само, як і не хочу багато говорити про правдивість чи не правдивість КМІСа, його теоретичну дружбу чи то з Медведчуком чи то з Тимошенко. Це не суть важливо. Інформація запущена і тепер треба чекати розкрутки соціологічних воєн.

Читайте також: Оприлюднені нові сенсаційні рейтинги політиків і партій

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: