Про заповітний трон для однієї Леді

Відповідь на колонку Дмитра Корнійчука «Порошенко не має наміру віддавати владу. Банкова готується до війни за трон»

Будь-яка критика має право на існування і будь-яка влада має зціпити зуби вислухати її і впрягтися вирішувати проблеми. Я зовсім не ідеалізую ситуацію в країні. Тим більше не поділяю думки, що все можна списати на війну і що корупціонери якось «пропєтляють».

Чомусь я не зустрічав тих, хто ходить у рожевих окулярах і переконує усіх, «что все хорошо, прекрасная маркиза». Але деякі матеріали деяких «експертів» мене, якщо чесно, дивують.

Зокрема, здивувала колонка на «Главкомі» Дмитра Корнійчука, написана у найкращих традиціях маніпуляцій та брехні.

Я розумію, коли політики починають верзти так звану «отсєбятіну». 90 відсотків з них не читали, але пилососять будь-який документ. Але високий статус «експерта» зобов’язує до певної точності.

Зокрема, в меморандумі з МВФ йдеться про проведення пенсійної реформи та оптимізації пенсійного віку. Жодної дати, жодної конкретики, що це має бути просто зараз. Ніхто пальці у двері не встромлює і не вимагає, що до такої-то дати усі мають йти на пенсію тоді, коли помруть. Я помиляюся? Тоді назвіть пункт угоди з МВФ.

Зрештою, МВФ також виступає, щоб земля нарешті стала товаром. Але буквально вчора Рада продовжила мораторій. Я не обговорюю, добре це чи погано. Але факт є фактом!

Пан експерт хіба що правий щодо підвищення тарифів. Так, уряд вирішив що краще одразу удвічі підвищити. Дійсно, в угоді є вимога про підвищення тарифів на 85%. Але експерт чомусь промовчав, що має бути другий етап, у березні 2017 року.

Звичайно, можна було погратися у популізм, поплакатися, попускати соплі і пройти ці два етапи. Але Кабмін вирішив провести підвищення в один етап.

Це дійсно вкрай непопулярне рішення. Це карма уряду Гройсмана та мінус для особистого рейтингу самого прем’єра. Зрештою, він знає, на що йде.

Зрозуміло, чому деякі опозиційні партії навіть «тарифний майдан» хотіли скликати. Але прорахувалися. Субсидії мінімізували – негатив. Не дивно, що опозиціонери почали розповсюджувати різні міфи про субсидії. Ці міфи чомусь також ретранслює і пан «експерт». Совпадєніє?

Звідки пан «експерт» взяв, що планується врізати субсидії? У цьогорічному бюджеті на це передбачено 41 мільярд гривень, а в наступному – 52. Можливо, пан «експерт» підтвердить хоч якимось документом факт монетизації субсидій і назве пункт меморандуму з МВФ, де сказано про це? Ідея видавати живі гроші – вона існує, але не більше.  

Маніпулюючи неіснуючими фактами, «експерт» доходить феноменального висновку про «геноцид». Вибачайте, але це занадто! Хоча!!!! Подібні слова я чув з ефіру від однієї лідерки, яка дуже мріє про цей само «трон», про який пише «експерт». Так само ця лідерка говорила про узурпацію президентом судової гілки влади. Доказів – нуль. Європа – аплодує судовій реформі. Судді з переляку звільняються. Але для представників однієї політичної сили це чомусь дуже погано. І за дивним збігом обставин, так само погано і для «експерта».

У мене знову ж таки виникло питання: пан «експерт» хоч читав закон, котрий набув чинності 30 вересня? Чи він читає лише партійні темники про судову реформу? Саме там, зокрема, критикують і судову реформу, і субсидії, і реформу держслужби.

Щодо останнього, то «експерт» на 100% правий хіба що з приводу конкурсів з відбору глав держадміністрацій. За його словами, це «клоунада». Дійсно, Національне кадрове агентство обирає таких кадрів, що хочеться піти у церкву і свічку поставити за здоров’я членів конкурсної комісії, які у відповідальний момент нічого не бачать і нічого не чують.

Але тоді у мене питання, якого кучерявого у конкурсі на посаду губернатора Київщини бере участь вірний соратник Юлії Тимошенко – одіозний Костянтин Бондарєв? Він скупив не лише землі, а й депутатів облради та міських рад, які хором почали просити його на київський трон.

Це справді «клоунада», коли опозиціонер прагне працювати у президентській вертикалі. Хіба це не політична шизофренія? Екс-соціаліст, екс-регіонал та діючий член «Батьківщини» сидів і тихо «рішав» справи, раптом вирішив стати публічною особою та «народним губернатором»? Про «народних» губерів я вже десь чув. Нагадувати, де і коли?

Я вже мовчу про ті регіони в яких облради очолюють колишні регіонали, які тепер стали активними членами ВО «Батьківщина». Так що там пан «експерт» говорив про повернення ери Януковича? І хто там оголосив «війну за трон»? Пан експерт нічого не переплутав?  

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: