Крисіну призначили державного адвоката і перенесли суд на травень

Крисіну призначили державного адвоката і перенесли суд на травень
Юрій Крисін у суді

Судове засідання перенесено на 2 травня

Апеляційний суд Києва вдруге переніс розгляд скарги Генеральної прокуратури України на вирок Юрію Крисіну, засудженому до умовного терміну покарання за причетність у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія у 2014 році, через відсутність у нього адвоката. Про це повідомили у прес-службі суду.

«Судове засідання перенесено на 2 травня на 16.00 через відсутність адвоката. Також суд ухвалив рішення призначити Крисіну безплатного адвоката із Центру безоплатної правової допомоги», — сказали у суді.

Нагадаємо, минуле судове засідання було перенесено через відсутність у Крисіна адвоката, оскільки з попередним у нього сплинув термін договору про наддання адвокатської допомоги.

Як відомо, Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав винним у хуліганстві фігуранта справи щодо нападу на Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

28 лютого Крисіна виявили в лікарні. Як стверджують активісти, він перебував у дитячому відділені.

1 березня розгляд апеляційної скарги прокурора про рішення Шевченківського суду щодо Юрія Крисіна у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія перенесли на 19 березня. Ані Юрій Крисін, ані його захист на суд не з’явилися.

29 березня Дарницький райсуд Києва, в якому відбулось підготовче засідання у справі, щодо викрадення та катування майданівців у січні-лютому 2014, задовольнив клопотання прокуратури, щодо обрання одному з обвинувачених Юрію Крисіну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без внесення застави.

Читайте також статтю: «Шкаф» та його скелети. Справа Крисіна як вирок українському правосуддю

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: