Російський гуморист Галкін у «чорному списку». СБУ пояснила, через що він там опинився

Російський гуморист Галкін у «чорному списку». СБУ пояснила, через що він там опинився
Максиму Галкіну заборонили відвідувати Україну
фото із російських ЗМІ

Галкін їздив до окупованого Криму з порушенням державного кордону України та підтримує путінський режим

Служба безпеки України пояснила, чому внесла російського гумориста і шоу-мена Максима Галкіна до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України. Про це інформує «Детектор медіа» із посиланням на пресцентр СБУ.

«Підставою для внесення іноземця до зазначеного переліку є достатні дані про його діяльність на шкоду національним інтересам України, зокрема спрямовану на провокування сепаратистських настроїв, створення передумов для порушення територіальної цілісності нашої держави, підтримку тимчасової окупації частини території України державою-агресором тощо», – ідеться у документі.

У спецслужбі зауважили, що порядок формування такого переліку визначений ч. 6 ст. 15 закону України «Про кінематографію». Згідно зі статтею закону, перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає Міністерство культури та інформаційної політики, на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

СБУ пояснила, чому внесла російського гумориста Максима Галкіна до «чорного списку»СБУ пояснила, чому внесла російського гумориста Максима Галкіна до «чорного списку»

У СБУ додали, що можуть розголошувати інформацію щодо контрозвідувальної діяльності лише в рамках правових обмежень.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики України за поданням Служби безпеки України на початку листопада внесло російського гумориста Максима Галкіна до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: