МОЗ: в Україні щороку передчасно народжується близько 20 тисяч дітей

МОЗ: в Україні щороку передчасно народжується близько 20 тисяч дітей

Кожен десятий малюк у світі народжується раніше терміну

Щороку в Україні раніше терміну народжується близько 20 тисяч дітей. У світі передчасно народжується кожен десятий малюк.

Про це інформує Міністерство охорони здоров'я на сторінці у Facebook.

«17 листопада - Cвітовий день передчасно народжених дітей. Щороку 15 мільйонів дітей у світі народжуються раніше терміну, а в Україні - близько 20 тисяч», - йдеться в повідомленні.

У МОЗ також поінформували, що для забезпечення високого рівня надання неонатальної допомоги планують разом із міжнародними партнерами забезпечити необхідним обладнанням українські регіональні перинатальні центри (Асоціація неонатологів Польщі спільно з Фундацією медичної допомоги дітям), продовжити практику програм стажування за кордоном для українських лікарів.

Окрім того, мають наміри найближчим часом визначити три кращі перинатальні центри України, на базі яких відкриються тренінгові центри для навчання неонатологів та наприкінці листопада - отримати нові міжпрофільні Європейські стандарти охорони здоров'я для новонароджених.

У МОЗ додають, що це перші міждисциплінарні протоколи, які протягом останніх п'яти років розробили 220 фахівців з 35 країн. Як зазначається, вони дозволять гармонізувати лікування недоношених та хворих новонароджених у Європі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: