На Рівненщині невакцинованих дітей заборонено пускати до садочків і шкіл

На Рівненщині невакцинованих дітей заборонено пускати до садочків і шкіл

Більше половини хворих на кір у Рівненській області не мали щеплення, - МОЗ

Відсьогодні у Рівненській області заборонено допуск в дитячі організовані колективи дітей, які не щеплені проти кору. Про це повідомив завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру МОЗ України Віктор Мороз на своїй сторінці у Facebook.

«Від сьогодні, згідно з дорученням заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації (№2 від 08.02.2019), в області заборонено допуск в дитячі організовані колективи дітей, які не щеплені проти кору. Залишається лише, щоб керівники дитячих навчальних закладів виконували це доручення. Та велике сподівання на те, що батьки, які не щеплюють своїх дітей, все ж змінять свої погляди на вакцинацію. Ми маємо зрозуміти, що вакцинація є одним із найбільш ефективних способів захисту від смертельно небезпечних хвороб. Негативне ставлення до вакцинації (небажання або відмова від неї, попри наявність вакцин) зводить нанівець прогрес, якого вдалося досягти у боротьбі з інфекційними хворобами», - написав він.

Як повідомлялося, більше половини хворих на кір у Рівненській області не мали щеплення.

Нагадаємо, з початку 2019 року станом на 14 лютого в Одеській області на кір захворіло понад 500 осіб. Через ускладнення від кору померла маленька дитина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: