У МОЗ відповіли на закиди, що у вихідні роблять менше тестів на Covid-19

У МОЗ відповіли на закиди, що у вихідні роблять менше тестів на Covid-19
Декілька лабораторій в Україні працюють цілодобово

Зараз за добу в Україні роблять 1000-1200 тестів на коронавірус

У Центрі громадського здоров’я МОЗ України заперечили, що зменшення кількості нових випадків інфікування пов’язане з тим, що у вихідні роблять менше тестів.

Про це в ефірі hromadske заявив начальник відділу епіднагляду за інфекційними хворобами Центру громадського здоров’я Роман Родина.

За його словами, за добу в Україні роблять 1000-1200 тестів.

«Наші лабораторії у стані підвищеної готовності, вони працюють… декілька лабораторій взагалі працюють цілодобово. Ні, такого насправді не було (що у неділю роблять менше тестів — ред.), є графік чергувань, і лабораторії працюють в режимі 24/7», — сказав епідеміолог.

Він додав, що, наприклад, за добу 6 квітня в Україні протестували 1409 людей з підозрою на коронавірус.

Родина зазначив, що зараз є стабілізація показників росту кількості нових випадків коронавірусу і «деякі тенденції» до зменшення.

«Якщо раніше ми реєстрували близько 150-160 підтверджених випадків, то зараз ми реєструємо менше — десь 130-140. Ми бачимо, що ріст захворюваності стабілізувався і почалася тенденція до зменшення кількості позитивних тестів», — розповів він.

Напередодні заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Україна готова проводити тестування у вірусологічних лабораторіях до 30 тисяч на тиждень методом ПЛР-дослідження. Крім того. Україна має можливості розширити тестування до 80 тисяч тестів на тиждень.

Раніше «Главком» писав, що Кабінет міністрів не контролює ситуацію із наявністю на використанням тест-систем для діагностики Covid-19 в кожній області. Так, у Центрі громадського здоров'я, який є структурою Мінохорони здоров'я, кореспонденту «Главкома» повідомили, що цю інформацію можна дізнатися лише у Департаментах охорони здоров’я кожної окремої облдержадміністрації.

Нагадаємо, станом на 9:00 7 квітня в Україні 1462 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 143 нові випадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: