В Рівненській ОДА визнали: в області звільняються десятки медиків

В Рівненській ОДА визнали: в області звільняються десятки медиків

На Рівненщині звільняються медики

На Рівненщині 396 людей захворіли на коронавірус

На Рівненщині, яка входить до числа областей з найбільшою кількістю хворих на коронавірус, заяву на звільнення написали 73 медичних працівники.

Це підтвердив в інтерв’ю «Главкому» начальник управління охорони здоров’я Рівненщини Олег Вівсяник.

«В нашій області загалом станом на середу 109 випадків захворювання медпрацівників. 21 квітня відбулася селекторна нарада з МОЗ. На ній говорили про те, що переважна більшість заражень медпрацівників відбувається у побуті, це 58%. Тобто ці інфікування не пов’язані з лікуванням у медичному закладі. Це мова загалом про Україну. Щодо випадків у нашій обласній лікарні, то ми проводимо розслідування. Рішенням глави області для цього створена спеціальна комісія. Ми постараємося встановити, де було першоджерело», – сказав Вівсяник.

Очільник управління охорони здоров’я Рівненщини зазначив, що в області є п’ять лікарень, які готові приймати хворих. «Загалом 417 інфекційних ліжок, задіяні 322. Ми можемо збільшити їх кількість до 700. А якщо буде потреба у перепрофілюванні медичних закладів, то це 1300 ліжок додатково», – сказав чиновник.

Олег Вівсяник також повідомив, що медицина Рівненської області отримала субвенцію за березень, відтак доплати отримають працівники Сарненської центральної районної лікарні і працівники центральної міської лікарні Рівного.

Зазначимо, Рівненщина входить до числа областей з найбільшою кількістю хворих. Станом на 23 квітня 396 людей інфіковано. Найбільша кількість хворих в обласному центрі і у Сарненському районі.

Станом на 9:00 23 квітня в Україні зафіксовано 578 нових випадків коронавірусу, це на 111 випадків більше ніж учора (467). З 467 людей, що захворіли за останню добу, дітей – 44 (вчора 32), медиків – 123 (вчора 107). Одужали – 80, померли – 13 (вчора 13). Загалом хворих – 7170, померли – 187, одужали – 504. Загалом в Україні коронавірусом захворіли 1368 медиків.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: