Епіфаній освятив наріжний камінь для будівництва нового храму на Львівщині

Епіфаній освятив наріжний камінь для будівництва нового храму на Львівщині
Предстоятель ПЦУ звершив освячення наріжного каменя для будівництва нового храму
фото: Митрополит Епіфаній/Facebook

На Львівщині Епіфаній освятив храм, збудований завдяки старанням благодійників та місцевої громади

30 серпня в рамках візиту на Львівщину предстоятель Православної церкви України Епіфаній звершив освячення наріжного каменя для будівництва храму на честь Святої Тройці. Про це митрополит повідомив на сторінці у Facebook.

«Перебуваючи на Львівщині з візитом, освятив храм, який постав завдяки старанням благодійників та місцевої громади. А в давньому селі Старичі, що на Яворівщині, звершив освячення наріжного каменя для будівництва нового храму на честь Святої Тройці», – повідомив Епіфаній.

Епіфаній освятив наріжний камінь для будівництва нового храму на Львівщині фото 1
фото: Митрополит Епіфаній/Facebook
Епіфаній освятив наріжний камінь для будівництва нового храму на Львівщині фото 2
фото: Митрополит Епіфаній/Facebook

Освячення наріжного каменя та закладення у фундамент пам’ятної капсули – давня і дуже символічна традиція. Наріжний камінь – перший і основний камінь, на якому в давнину зводилася вся будова. Він був основоположним.

«У Священному Писанні символічно називають Господа нашого Ісуса Христа наріжним каменем, на Якому побудована Його Церква», – додав предстоятель Православної церкви України.

Епіфаній освятив наріжний камінь для будівництва нового храму на Львівщині фото 3
фото: Митрополит Епіфаній/Facebook

«Ми будуємо храми, бо вони є унікальним місцем, вони неначе колодязі, з яких ми черпаємо животворчу воду – невидиму благодать Божу. Переконаний, що наша спільна щира молитва, яка сьогодні тут пролунала, була почута Богом, і на цьому місці незабаром постане чудовий храм, до якого будуть линути люди», – зазначив Епіфаній.

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив про готовність до діалогу із митрополитом УПЦ МП Онуфрієм та назвав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» історичним рішенням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: