Росія спробує анексувати Донецьку та Луганську області до середини травня – розвідка США

Росія спробує анексувати Донецьку та Луганську області до середини травня – розвідка США
Москва розглядає аналогічний план для Херсона
фото з відкритих джерел

Окупанти планують провести «референдуми» щодо приєднання до Росії в середині травня

У середині травня Росія спробує анексувати окуповані території Донецької та Луганської областей. Аналогічний план вона спробує реалізувати на Херсонщині. Про це на брифінгу у Держдепартаменті США заявив посол Майкл Карпентер, передає CNN.

«У звітах (розвідки США) йдеться, що Росія планує провести «референдуми» щодо приєднання до Росії в середині травня, і що Москва розглядає аналогічний план для Херсона», – заявив Карпентер

За його словами, росіяни викрадають місцевих чиновників у містах на сході та півдні України, щоб потім замінити їх на тих, хто «лояльний до Москви». Також вони викрадають директорів шкіл, журналістів й активістів.

Посол також поінформував, що Росія перекрила доступ до інтернету та деяких видів стільникового зв'язку в зазначених регіонах, щоб залишити їх без достовірної інформації.

Він повідомив, що там Росія може спробувати провести «референдуми», аби надати їм «видимості демократичної легітимності».

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов розповів, коли може настати переломний момент у війні і Україна зможе піти в наступ.

«Це не просте питання. Я не відношуся до тих людей, які кажуть, що війна закінчиться в квітні або за тиждень. Війна – це дуже складна справа. Ми на сьогодні маємо ленд-ліз від США. Ми на сьогодні маємо вже доволі якісне постачання військової допомоги для нашої країни», – зазначив Данілов.

Нагадаємо, що після провалу повномасштабного наступу, який мав завершитися, зокрема, взяттям Києва, Росія перейшла до так званого плану «Б» - захоплення території українського Донбасу до 9 травня, аби «подарувати» росіянам цю «перемогу» на їхнє головне свято – День перемоги.

Утім, голова МЗС Росії Сергій Лавров у інтерв’ю італійським ЗМ визнав, що «штучно підганяти» військових під цю дату Кремль не планує.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: