Військові збили російський безпілотник «Форпост» вартістю $7 млн

Військові збили російський безпілотник «Форпост» вартістю $7 млн
Військові ліквідували черговий коштовний ворожий БПЛА «Форпост»
фото з відкритих джерел

Пілотована авіація окупантів не входила у зону дії української ППО, росіяни використовували БПЛА

У понеділок, 2 травня, Збройні сили україни збили вісім повітряних цілей - один російський безпілотник «Форпост» та сім «Орлан-10». Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«Протягом доби 2 травня пілотована авіація окупантів фактично не входила у зону дії української ППО. Натомість противник продовжує завдавати ракетних ударів, нарощує в повітряному просторі України присутність безпілотних літальних апаратів, які дають цілевказання артилерії, здійснюють повітряну розвідку та коригування вогню», – зазначається в повідомленні.

«Форпост», збитий підрозділом ЗРВ повітряного командування «Південь», є дороговартісним апаратом, який оцінюють у 7 мільйонів доларів.

«Це - ліцензована ізраїльська копія БпЛА «Searcher». За версією міністерства оборони окупантів, у 2019 році усі запчастини даного БпЛА пройшли імпортозаміщення, установлено російське програмне забезпечення і він може нести озброєння – контейнер з ракетою ПТРК. Ну, як ви вже здогадались, «нє імєющій аналогов», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, ЗСУ на півдні знищили ворожі склади боєприпасів.

До слова, на Донецькому та Луганському напрямках українські захисники угруповання Об’єднаних сил успішно відбили дев’ять атак ворога, також знищили три «Орлани» та чимало ворожої техніки.

Як повідомлялося, раніше аеророзвідники Держприкордонслужби за допомогою дрона виявили на Харківщині танк, бойовий броньований автомобіль та бліндажі з живою силою росіян. Збройні Сили України завдали ударів по всіх позиціях окупантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: